Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka jak chmurka jaglanka z truskawkami, czekoladą i puszystą bezą.

Składniki

1 g Płatki jaglane, mleko, daktyle, wanilia, jajko, gorzka czekolada, truskawki

Opis wykonania

Przepis: 40 g płatków jaglanych(mogą być owsiane) gotuję w szklance mleka, dodaję 40 g daktyli, wanilię. Gotuję aż do zgestnienia. Jak troche przestygnie dodaję żółtko, wykladam pół do kokilki , kładę dwie kostki gorzkiej czekolady(85%) i wlewam pozostałą część. Na to daję truskawki, a na wierzch bezę ubitą z białka i odrobiny ksylitolu . Piekę jakieś 20 min w 180 stopniach
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych