Pieczona pietruszka z sosem kolendrowym
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Pieczona pietruszka z sosem kolendrowym
Pieczona pietruszka z sosem kolendrowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Korzenie pietruszki dokładnie umyj i osusz. Przekrój nożem na 4 części, ułóż na papierze do pieczenia, skrop oliwą i posyp solą.
Piecz w piekarniku z funkcją termoobiegu przez 25 min. w temp. 180 stopni.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Kolendrę zblenduj z dwiema łyżkami jogurtu, dodaj pozostały jogurt i całość wymieszaj.
Dodaj sól i opcjonalnie chilli.
Pieczona pietruszka może być dodatkiem do obiadu lub samodzielną przekąską. Jeśli nie przepadasz za konedrą, możesz przygotować dip z pieczonej papryki.
Komentarze