Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pierogi z mąki żytniej pełnoziarnistej.

Pierogi z mąki żytniej pełnoziarnistej.
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pierogi z mąki żytniej pełnoziarnistej z farszem z tuńczyka , prawdziwków, czerwonej, żółtej i zielonej papryki. Idealne na śniadanie, obiad i kolację

Składniki

3,5 szklanka mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000
1 szt. jajko
200 ml woda
1 łyżeczka młody jęczmień sproszkowany
0,5 szt. czerwona papryka
0,5 szt. żółta papryka
0,5 szt. zielona papryka
5 szt. prawdziwki
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżeczka sól
1 szczypta pieprz
1 łyżka masło

Opis wykonania

Składniki na ciasto: - 3,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej typ 2000, - 1 jajko, - 3/4 szklanki ciepłej wody, - 1 łyżeczka jęczmienia młodego mielonego. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki i ugniatamy ciasto. Z ciasta wykrawamy kółeczka na które nakładamy farsz i lepimy pierogi. Składniki na farsz: - czerwona papryka, - żółtka papryka, - zielona papryka, - 1/2 opakowania szpinaku mrożonego, - kilka prawdziwków, - puszka tuńczyka w sosie własnym, - sól, - pieprz, - czosnek. Wszystkie składniki podsmażamy na masełku. Czekamy do wystygnięcia farszu i nakładamy go na ciasto. Pierogi gotujemy w wodzie z solą do momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych