Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy
2 porcje
35 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy
Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w plastry o grubości 1 cm.
Dodajemy składniki marynaty, mieszany i wkładamy do woreczka próżniowego. Powietrze odsysamy blenderem.
Kurczaka odstawiamy na 20 minut.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
W misce łączymy panierkę z panko i ciecierzycy. Wbijamy na talerz jajka i mieszamy widelcem na jednolitą masę. Panierujemy kurczaka w kolejności: panierka/jajko/panierka.
Na płycie rozgrzewamy patelnię z masłem i smażymy panierowane fileciki po 2 minuty z każdej strony. Doskonale smakują z sałatą masłową z kwaśną śmietaną.
Komentarze