Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy

Opis wykonania

Domowy kurczak w chrupiącej panierce sprawdzi się jako przekąska na imprezę czy codzienny obiad. To danie na każdą okazję!

baner reklamowy maszynki do mielenia
Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy - krok 1

Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w plastry o grubości 1 cm.

Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy - krok 2

Dodajemy składniki marynaty, mieszany i wkładamy do woreczka próżniowego. Powietrze odsysamy blenderem.

 Kurczaka odstawiamy na 20 minut.

Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy - krok 3

W misce łączymy panierkę z panko i ciecierzycy. Wbijamy na talerz jajka i mieszamy widelcem na jednolitą masę. Panierujemy kurczaka w kolejności: panierka/jajko/panierka

Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy panierowane fileciki po 2 minuty z każdej strony. Doskonale smakują z sałatą masłową z kwaśną śmietaną.