Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy

Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Domowy kurczak w chrupiącej panierce sprawdzi się jako przekąska na imprezę czy codzienny obiad. To danie na każdą okazję!

Składniki

100 g panierki z ciecierzycy
50 g panierki panko
300 g fileta z kurczaka
100 g masła klarowanego do smażenia
3 jajka

Marynata do mięsa:
2 łyżki oleju rzepakowego
papryka węgierska
½ łyżeczki curry
2 posiekane ząbki czosnku

Opis wykonania

Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w plastry o grubości 1 cm.

Dodajemy składniki marynaty, mieszany i wkładamy do woreczka próżniowego. Powietrze odsysamy blenderem.

 Kurczaka odstawiamy na 20 minut.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

W misce łączymy panierkę z panko i ciecierzycy. Wbijamy na talerz jajka i mieszamy widelcem na jednolitą masę. Panierujemy kurczaka w kolejności: panierka/jajko/panierka.

Na płycie rozgrzewamy patelnię z masłem i smażymy panierowane fileciki po 2 minuty z każdej strony. Doskonale smakują z sałatą masłową z kwaśną śmietaną.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych