Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy
![Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy](https://akademiasmaku.pl/storage/7898/conversions/piers-z-kurczaka-w-panierce-z-ciecierzycy-5083-single.webp)
2 porcje
35 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy
Pierś z kurczaka w panierce z ciecierzycy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10220/conversions/jiHg4dZFnekhcL-thumb.webp)
Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w plastry o grubości 1 cm.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10221/conversions/l2ocyEdjUqcxfV-thumb.webp)
Dodajemy składniki marynaty, mieszany i wkładamy do woreczka próżniowego. Powietrze odsysamy blenderem.
Kurczaka odstawiamy na 20 minut.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10222/conversions/hOPpP9vm67AnqJ-thumb.webp)
W misce łączymy panierkę z panko i ciecierzycy. Wbijamy na talerz jajka i mieszamy widelcem na jednolitą masę. Panierujemy kurczaka w kolejności: panierka/jajko/panierka.
Na płycie rozgrzewamy patelnię z masłem i smażymy panierowane fileciki po 2 minuty z każdej strony. Doskonale smakują z sałatą masłową z kwaśną śmietaną.
Komentarze