Pizza różnorodności Szymona Gotowskiego

4 porcje
40 min
Łatwe
Klasyka włoskiej kuchni wg Twojego pomysłu :)
Składniki
Ciasto drożdzowe
25 g Drożdże świeże
1 łyżeczka Cukier
250 g Mąka pszenna
3 łyżka Olej
1/2 łyżeczka Sól
Składniki do pizzy
100 ml Przecier pomidorowy
100 g Mozzarella
50 g Oscypek
1 szt. Ogórek kiszony
1 szt. Burak
1 garść Oliwki czarne
1 szt. Pomidor
100 g Pieczarki
100 g Szynka
Pizza różnorodności Szymona Gotowskiego
Pizza różnorodności Szymona Gotowskiego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj drożdże, cukier, szczyptę soli, olej
- Wszystkie składniki połącz i wyrób.
- Gdy ciasto zacznie odchodzić od rąk, odstaw je do wyrośnięcia.
- Ciasto rozwałkowuj, formuj w kształt pizzy.
- Ułóż na niej swoje ulubione składniki i włóż do piekarnika.
- Piecz w 180 stopniach aż ciasto się zarumieni.
Komentarze