Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pizza różnorodności Szymona Gotowskiego

Pizza różnorodności Szymona Gotowskiego
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klasyka włoskiej kuchni wg Twojego pomysłu :)

Składniki

Ciasto drożdzowe
25 g Drożdże świeże
1 łyżeczka Cukier
250 g Mąka pszenna
3 łyżka Olej
1/2 łyżeczka Sól
Składniki do pizzy
100 ml Przecier pomidorowy
100 g Mozzarella
50 g Oscypek
1 szt. Ogórek kiszony
1 szt. Burak
1 garść Oliwki czarne
1 szt. Pomidor
100 g Pieczarki
100 g Szynka

Opis wykonania

  1. Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj drożdże, cukier, szczyptę soli, olej
  2. Wszystkie składniki połącz i wyrób.
  3. Gdy ciasto zacznie odchodzić od rąk, odstaw je do wyrośnięcia.
  4. Ciasto rozwałkowuj, formuj w kształt pizzy.
  5. Ułóż na niej swoje ulubione składniki i włóż do piekarnika.
  6. Piecz w 180 stopniach aż ciasto się zarumieni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych