Pizza z patelni

4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pizza z patelni
Pizza z patelni
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki na ciasto przełóż do misy robota. Do wyrabiania ciasta użyj programu automatycznego. Gotowe ciasto powinno przypominać konsystencją to pierogowe. Wyrobione i uformowane w kulę ciasto odstaw na kilka minut, żeby odpoczęło.
W tym czasie przygotuj i pokrój pozostałe składniki.
Ciasto rozwałkuj, dostosowując jego wielkość i kształt do patelni, na której będzie przygotowywana pizza. Zimną patelnię posmaruj olejem roślinnym, a następnie ułóż na niej ciasto.
Podsmażaj na małym lub średnim płomieniu, aż do zarumienienia się spodu. Obróć ciasto i posmaruj je koncentratem. Dodaj mozzarellę, pieczarki i wędlinę. Patelnię przykryj pokrywką.
Gdy ser się rozpuści, a spód będzie rumiany, dodaj pomidorki, rukolę i parmezan. Patelnię ponownie przykryj pokrywką i zdejmij ją z ognia. Zostaw ją na około 1 minutę, by pomidory się zagrzały.
Komentarze