Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pizzerinki prosto z patelni

Opis wykonania

Przepyszna w swej prostocie.Gwarantuje Wam, że jak raz spróbujecie to będziecie Wracać często do tego przepisu.Polecam.

Składniki ciasta mieszamy w misce i wyrabiamy z ciepłą,przegotowaną wodą.Ciasto szybko zagniatamy (ciasto powinno odklejać się od rąk i miski) i zostawiamy w cieple na pół godziny,do wyrośnięcia.W między czasie pieczarki myjemy,kroimy i smażymy na oliwie.Cebulę kroimy , podsmażamy dodajemy pokrojone pomidory,łączymy z pieczarkami.Dusimy razem przez kilka minut.Składniki sosu wrzucamy do miski,miksujemy blenderem.Gdy ciasto wyrośnie dzielimy na cztery części.Następnie z każdej wałkujemy nie duży placek (ok.21cm). Placki smażymy na oliwie na złoto brązowy kolor.Smarujemy sosem dodajemy farsz,sypiemy serem ,przykrywamy pokrywką na parę minut ,aż ser sie stopi.Posypujemy oregano.SMACZNEGO.

Bosch do kuchni