Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Placek z czerwonej fasoli i banana z kakao, orzechami i truskawką

Placek z czerwonej fasoli i banana z kakao, orzechami i truskawką
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Brownie? Ciasto czekoladowe? Nie! To pyszny, zdrowy i pożywny placek z czerwonej fasoli i banana. Idealny na szybkie śniadanie.

Składniki

3 szt. jajka
1 szt. banan
czerwona fasola
1 łyżeczka proszek do pieczenia
30 g Migdały
1 łyżka olej kokosowy
2 łyżka Miód
1 łyżka kakao
5 szt. truskawki

Opis wykonania

Dwa całe jajka oraz jedno białko miksujemy na gładką masę. Dodajemy proszek do pieczenia, olej kokosowy, miód i kakao, a następnie osuszoną fasolę oraz banana.

Wszystko blendujemy dokładnie. Opcjonalnie można dodać cukier lub odżywkę białkową o smaku czekoladowym.

Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę, posypujemy posiekanymi migdałami i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Placek podajemy z truskawkami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Naprawdę smaczne 😀