Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniałe placki na śniadanie lub obiad. Smakują zawsze i każdemu.

Składniki

1 szt. jajko
3 łyżka jogurt naturalny
2 łyżka płatki quinoa
3 łyżka mąka migdałowa
2 łyżeczka olej kokosowy do smażenia
2 łyżeczka cukier puder do posypania

Opis wykonania

Do miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy go widelcem. Dodajemy płatki i jogurt oraz cukier z wanilią. Mieszamy, na koniec wsypujemy mąkę migdałową, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jak będzie za gęste to dodajcie jeszcze ciut jogurtu a jak za rzadkie to mąki. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy ją olejem kokosowym, kładziemy łyżką ciasto i formujemy małe placuszki. Smażymy na niewielkim ogniu i pod przykryciem z dwóch stron, aż się ładnie zarumienią. Gotowe placki posypujemy cukrem pudrem.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Obawiałem się tego połączenia ale wyszło mega
Ewusia1222
Wyszły bardzo dobre