Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Placuszki gryczane przygotowuje się bardzo szybko. Stanowią świetny dodatek do dań lub przekąskę.

Składniki

100 g kasza gryczana (sucha)
2 szt. jajka
2 łyżeczka koperek
2 łyżka mąka gryczana
1 szt. mozzarella
200 g pomidor

Opis wykonania

Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zostawiamy do ostygnięcia. Do schłodzonej kaszy dodajemy jajka, zioła, sól, pieprz oraz dwie łyżki mąki gryczanej. Na wyłożoną papierem blachę, wykładamy łyżką placuszki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 st i pieczemy około 15-20 minut. Podajemy z plastrem mozzarelli i pomidorem. Po wierzchu skrapiamy oliwą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych