Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Placuszki z dyni na mące kukurydzianej

Opis wykonania

Wytrawne placuszki doskonałe jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

Dynia jest niezwykle wdzięcznym warzywem i jest wykorzystywana w wielu kuchniach. W tym przepisie doskonale komponuje się z przyprawami typowymi dla kuchni meksykańskiej.

Opis przygotowania:

  1. Dynię zetrzyj na tarce i odstaw na 10-15 minut. Po tym czasie mocno odciśnij dynię, a następnie połącz ją z pozostałymi składnikami. Całość powinna być zwarta i podobna do ciasta na placki ziemniaczane.
  2. Placki smaż na patelni, bez dodatku tłuszczu do momentu, aż obie strony będą rumiane i złociste.

TIP

  • Jeśli gotowa masa jest zbyt gęsta, dodaj jajko, a jeśli zbyt płynna - dodaj mąkę.
  • Aby dodać plackom słodyczy, możesz dodać odsączone ziarna kukurydzy konserwowej lub świeżo ugotowanej.

TIP TECHNICZNY

  • Dzięki wielozadaniowemu zestawowi siekającemu 5-w-1 OptiMUM bez wysiłku zetrzesz warzywa na placki. Uniwersalny rozdrabniacz szybko posieka składniki, a Ty z łatwością przygotujesz idealne danie.