Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Potrawy z mąki kukurydzianej są szczególnie polecane osobom na diecie bezglutenowej. A pyszne placuszki kukurydziane, które zawierają dużo błonnika to idealny pomysł na zdrowe śniadanie! Jak przygotować placki z mąki kukurydzianej?

Składniki

1 szklanka mąka kukurydzianka
1 szczypta sól
0,5 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka proszek do pieczenia
3 łyżeczka brązowy cukier
3/4 szklanka mleko

Opis wykonania

Sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mleko i porządnie mieszamy, żeby nie było grudek.

Smażymy po ok. minucie z każdej strony na rozgrzanej na płycie grzewczej patelni posmarowanej olejem kokosowym (jeśli chcecie użyć innego tłuszczu - śmiało!). 

Podajemy z czym tylko dusza zapragnie: posypane kakao, jogurt, plastry pomarańczy czy migdały? Dodaj, co lubisz!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy