Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Potrawy z mąki kukurydzianej są szczególnie polecane osobom na diecie bezglutenowej. A pyszne placuszki kukurydziane, które zawierają dużo błonnika to idealny pomysł na zdrowe śniadanie! Jak przygotować placki z mąki kukurydzianej?

Składniki

1 szklanka mąka kukurydzianka
1 szczypta sól
0,5 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka proszek do pieczenia
3 łyżeczka brązowy cukier
3/4 szklanka mleko

Opis wykonania

Sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mleko i porządnie mieszamy, żeby nie było grudek.

Smażymy po ok. minucie z każdej strony na rozgrzanej na płycie grzewczej patelni posmarowanej olejem kokosowym (jeśli chcecie użyć innego tłuszczu - śmiało!). 

Podajemy z czym tylko dusza zapragnie: posypane kakao, jogurt, plastry pomarańczy czy migdały? Dodaj, co lubisz!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych