Placuszki z mąki kukurydzianej
3 porcje
25 min
Łatwe
Potrawy z mąki kukurydzianej są szczególnie polecane osobom na diecie bezglutenowej. A pyszne placuszki kukurydziane, które zawierają dużo błonnika to idealny pomysł na zdrowe śniadanie! Jak przygotować placki z mąki kukurydzianej?
Składniki
1 szklanka mąka kukurydzianka
1 szczypta sól
0,5 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka proszek do pieczenia
3 łyżeczka brązowy cukier
3/4 szklanka mleko
Placuszki z mąki kukurydzianej
Placuszki z mąki kukurydzianej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mleko i porządnie mieszamy, żeby nie było grudek.
Smażymy po ok. minucie z każdej strony na rozgrzanej na płycie grzewczej patelni posmarowanej olejem kokosowym (jeśli chcecie użyć innego tłuszczu - śmiało!).
Podajemy z czym tylko dusza zapragnie: posypane kakao, jogurt, plastry pomarańczy czy migdały? Dodaj, co lubisz!
Komentarze