Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonałe na drugie śniadanie lub lekką kolację.

Składniki

3 duże marchewki
2 dymki
Natka pietruszki
2 jaja
5 łyżek płatków owsianych górskich
2 łyżki oleju roślinnego
Pieprz ziołowy i sól do smaku

Opis wykonania

1

Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Następnie dodaj do niej pokrojoną dymkę, pietruszkę, pieprz oraz jajko.

2

Dokładnie wymieszaj i dodaj olej oraz kolejne jajko. Na koniec dodaj zmielone płatki owsiane.

Wymieszaj i odstaw na około 5 minut, by płatki lekko namokły. Masa powinna być zwarta, a placuszki po uformowaniu powinny trzymać nadany kształt.

Porada

Do tego przepisu świetnie nadają się wiórki marchewki, pozostałe po wyciskaniu soku.



Bosh Logo
Bosh
3

Smaż na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu, po około 2 minuty z każdej strony. Powinny się delikatnie zarumienić.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Nie miałam pomysłu na dzisiejszą kolację i wpadłam na ten przepis. Świetnie smakuje z tzatziki!
zielone_obloczki
Zdrowe, smaczne placuszki z marchewki