Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste i smaczne placuszki..

Składniki

30 g mąka kokosowa
30-40 g len mielony
3 szt. jajka
1/2 szklanka dowolne mleko

Opis wykonania

Mus dyniowy z masłem orzechowym z dodatkiem cynamonu i chilli: -dynia hokkaido - użyłam ok 650 dyni (przed obranie i usunięciem miąższu) i wyszło tego całkiem sporo, ale wykorzystałam jeszcze do czegoś innego, więc na jedną porcję można spokojnie połowę z tego. - 1-2 łyżki masła orzechowego -pół łyżeczki cynamonu -szczypta chilli Dynię obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy w garnku wodą mnie więcej do poziomu dyni. Dynię zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 15-20 min do miękkości. Ugotowaną dynię blendujemy na gładki mus. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką. Wszystkie składniki na placki miksujemy ze sobą. Wodę dodajemy stopniowo żeby zbyt nie rozrzedzić ciasta, powinno być dość gęste. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy placuszki na złoto brązowy kolor. Uwaga! są bardzo delikatne, dlatego polecam formować jak najmniejsze placuszki żeby się nie rozwalały przy przekładaniu na drugą stronę. Mus wykładamy na placuszki, dekorujemy ulubionymi bakaliami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych