Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Połówki kurczaka w jarzynach

Opis wykonania

Kurczak w marchwi. cukinii, porze i pieczarkach.

Umyć jarzyny. Marchew i cukinię pokroić w plasterki. Pokroić pora w plasterki, a pieczarki na ćwiartki. Zmieszać rosół drobiowy z mąką ziemniaczaną i wraz z warzywami wlać do dużej formy sufletowej. Zagotować w podany sposób. Przeciąć kurczaka na pół. Zmieszać sól, pieprz i paprykę z olejem. Posmarować połówki kurczaka mieszaniną oleju z przyprawami i położyć na warzywach. Gotować I zrumienić w podany sposób. Wyjąć kurczaka i utrzymywać w cieple. Dodać śmietanę do warzyw i rozmieszać. Ogrzać warzywa w otwartym naczyniu w podany sposób.
Sposób nastawiania:
Zagotowanie warzyw: maks. moc mikrofalówki, 3 minuty.
Gotowanie i zrumienienie: grill z cyrkulacja powietrza, 170-190⁰C oraz mikrofalówka 360 W, 35-40 minut.
Podgrzanie warzyw: maks. moc mikrofalówki, 2-3 minuty.