Połówki kurczaka w jarzynach
4 porcje
80 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Połówki kurczaka w jarzynach
Połówki kurczaka w jarzynach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyć jarzyny. Marchew i cukinię pokroić w plasterki. Pokroić pora w plasterki, a pieczarki na ćwiartki. Zmieszać rosół drobiowy z mąką ziemniaczaną i wraz z warzywami wlać do dużej formy sufletowej. Zagotować w podany sposób. Przeciąć kurczaka na pół. Zmieszać sól, pieprz i paprykę z olejem. Posmarować połówki kurczaka mieszaniną oleju z przyprawami i położyć na warzywach. Gotować I zrumienić w podany sposób. Wyjąć kurczaka i utrzymywać w cieple. Dodać śmietanę do warzyw i rozmieszać. Ogrzać warzywa w otwartym naczyniu w podany sposób. Sposób nastawiania: Zagotowanie warzyw: maks. moc mikrofalówki, 3 minuty. Gotowanie i zrumienienie: grill z cyrkulacja powietrza, 170-190⁰C oraz mikrofalówka 360 W, 35-40 minut. Podgrzanie warzyw: maks. moc mikrofalówki, 2-3 minuty.
Komentarze