Porzeczkowy krem z tofu w pandzim słoiczku
1 porcje
5 min
Łatwe
Aksamitny, wegański krem z tofu ze słodko-kwaśną nutą czarnych porzeczek z chrupiącym dodatkiem wieloziarnistych płatków.
Składniki
1 szt. tofu naturalne
3 łyżeczka dżem z czarnych porzeczek 100%
1 garść płatki zbożowe
2 łyżeczka syrop daktylowy/miód/syrop klonowy
1 szt. marakuja
opcjonalnie: chałwa lniana
Porzeczkowy krem z tofu w pandzim słoiczku
Porzeczkowy krem z tofu w pandzim słoiczku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Połowę tofu zblendować z syropem daktylowym a drugą z 2 łyżeczkami dżemu. Warstwy wykładać na przemian, po środku wsypać garść płatków. Górę ozdobić ulubionymi dodatkami.
Komentarze