Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Porzeczkowy krem z tofu w pandzim słoiczku

Porzeczkowy krem z tofu w pandzim słoiczku
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

5 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aksamitny, wegański krem z tofu ze słodko-kwaśną nutą czarnych porzeczek z chrupiącym dodatkiem wieloziarnistych płatków.

Składniki

1 szt. tofu naturalne
3 łyżeczka dżem z czarnych porzeczek 100%
1 garść płatki zbożowe
2 łyżeczka syrop daktylowy/miód/syrop klonowy
1 szt. marakuja
opcjonalnie: chałwa lniana

Opis wykonania

Połowę tofu zblendować z syropem daktylowym a drugą z 2 łyżeczkami dżemu. Warstwy wykładać na przemian, po środku wsypać garść płatków. Górę ozdobić ulubionymi dodatkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych