


Nadzienie rogalików rozpływa się w ustach, a całość dopełnia chrupkie ciasto francuskie.
Rogaliki z ciasta francuskiego znakomicie sprawdzą się jako przekąska na imprezę, spotkanie ze znajomymi lub podczas oglądania sportowych zawodów.
Opis wykonania:
Pieczarki oraz szalotkę obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę podsmaż na patelni, aż będzie szklista. W tym momencie podaj pieczarki i smaż do momentu gdy będą miękkie. Natkę pokrój jak najdrobniej i wymieszaj w misce z serkiem. Dodaj lekko przestudzone pieczarki i dokładnie wymieszaj.
Rozłóż ciasto francuskie i delikatnie je rozwałkuj. Wycinaj z ciasta trójkąty. Na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu i zwijaj tworząc rogaliki. Uformowane rogaliki piecz w piekarniku nagrzanym do 220ºC przez 15-20 minut.
Jeśli lubisz do farszu możesz dodać czosnek lub papryczkę chili.
Zanim nałożysz farsz na ciasto upewnij się, że jest on chłodny. Ciepły farsz spowoduję że spód rogalika zrobi się miękki i nie wyrośnie.