Przepis na Sylwestra: rogaliki z kremowym nadzieniem
8 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Przepis na Sylwestra: rogaliki z kremowym nadzieniem
Przepis na Sylwestra: rogaliki z kremowym nadzieniem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pieczarki oraz szalotkę obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę podsmaż na patelni, aż będzie szklista. W tym momencie podaj pieczarki i smaż do momentu gdy będą miękkie. Natkę pokrój jak najdrobniej i wymieszaj w misce z serkiem. Dodaj lekko przestudzone pieczarki i dokładnie wymieszaj.
Rozłóż ciasto francuskie i delikatnie je rozwałkuj. Wycinaj z ciasta trójkąty. Na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu i zwijaj, tworząc rogaliki. Uformowane rogaliki piecz w piekarniku nagrzanym do 220ºC przez 15-20 minut.
Jeśli lubisz, możesz dodać do farszu czosnek lub papryczkę chili.
Zanim nałożysz farsz na ciasto, upewnij się, że jest on chłodny. Ciepły farsz spowoduje, że spód rogalika zrobi się miękki i nie wyrośnie.
Komentarze