Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Przepis na Sylwestra: rogaliki z kremowym nadzieniem

Przepis na Sylwestra: rogaliki z kremowym nadzieniem
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Nadzienie rogalików rozpływa się w ustach, a całość dopełnia chrupkie ciasto francuskie.

Składniki

1 szt. opakowanie ciasta francuskiego,
1 szt. opakowanie serka śmietankowego
100 g chudej szynki w kawałku
100 g pieczarek
1 szt. szalotka
1 szt. pęczka pietruszki
sól i pieprz

Opis wykonania

Pieczarki oraz szalotkę obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę podsmaż na patelni, aż będzie szklista. W tym momencie podaj pieczarki i smaż do momentu gdy będą miękkie. Natkę pokrój jak najdrobniej i wymieszaj w misce z serkiem. Dodaj lekko przestudzone pieczarki i dokładnie wymieszaj.

Rozłóż ciasto francuskie i delikatnie je rozwałkuj. Wycinaj z ciasta trójkąty. Na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu i zwijaj, tworząc rogaliki. Uformowane rogaliki piecz w piekarniku nagrzanym do 220ºC przez 15-20 minut.

Jeśli lubisz, możesz dodać do farszu czosnek lub papryczkę chili.

Zanim nałożysz farsz na ciasto, upewnij się, że jest on chłodny. Ciepły farsz spowoduje, że spód rogalika zrobi się miękki i nie wyrośnie.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych