Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pudding chia z kwaśnym kiwi, pomarańczą i kokosowym mlekiem to alternetywa dla kanapek i owsianki. Jest deserem bez laktozy.

Składniki

3 łyżka chia
250 ml mleko kokosowe
1 szt. pomarańcza
2 szt. kiwi
2 łyżka wiórki kokosowe

Opis wykonania

Nasiona chia zalać mlekiem, wymieszać i wstawić na noc do lodówki. Po 15 minutach od wstawienia wymieszać. Pomarańczę i kiwi pokroić w drobną kostkę, wyłożyć połowę na dno 2 szklanek. Wlać zżelowane nasiona chia. Na wierzchu ułożyć pozostałe owoce oraz orkisz. Można posypać wiórkami kokosowymi. Jeśli mamy ochotę na kakaowy deser chia wymieszać z łyżeczką gorzkiego kakao.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Chia z mlekiem odstawiłam do lodówki na całą noc - ładnie napęczniało ☺️ następnym razem dodam banana lub miód, bo dla mnie za kwaśne;)
Ewusia1222
Pyszny deser z nasionami chia- polecam!