Pulpety drobiowe z cukinią, marchewką i ziołami
![Pulpety drobiowe z cukinią, marchewką i ziołami](https://akademiasmaku.pl/storage/7996/conversions/pulpety-drobiowe-z-cukinia-marchewka-i-ziolami-5187-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pulpety drobiowe z cukinią, marchewką i ziołami
Pulpety drobiowe z cukinią, marchewką i ziołami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10508/conversions/YaYI7ujIHguKw9-thumb.webp)
Przygotowanie:
W wyższym garnku zagotuj wodę, lekko posól.
Cukinię i marchew zetrzyj na tarce, użyj większych oczek.
Do dużej miski dodaj mięso, zioła, jajko, startą cukinię i marchew, masło, kaszę mannę, sól oraz pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszaj.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10509/conversions/skRY8a0hQPXaqJ-thumb.webp)
Formuj pulpety i wrzucaj do wrzącej wody, gotuj ok. 10–12 minut na średniej mocy płyty grzewczej.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10510/conversions/B5ZakffWlR6DoT-thumb.webp)
Podanie:
Pulpeciki drobiowe doskonale komponują się zarówno z klasycznym purée ziemniaczanym, jak i ryżem czy ulubioną kaszą.
Komentarze