Pulpety drobiowe z cukinią, marchewką i ziołami
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pulpety drobiowe z cukinią, marchewką i ziołami
Pulpety drobiowe z cukinią, marchewką i ziołami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
W wyższym garnku zagotuj wodę, lekko posól.
Cukinię i marchew zetrzyj na tarce, użyj większych oczek.
Do dużej miski dodaj mięso, zioła, jajko, startą cukinię i marchew, masło, kaszę mannę, sól oraz pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszaj.
Formuj pulpety i wrzucaj do wrzącej wody, gotuj ok. 10–12 minut na średniej mocy płyty grzewczej.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Podanie:
Pulpeciki drobiowe doskonale komponują się zarówno z klasycznym purée ziemniaczanym, jak i ryżem czy ulubioną kaszą.
Komentarze