Chlebek Agi domowy

4 porcje
90 min
Średnie
Ciasto składniki :maka 1 kg (mieszam 0.5 kg pszennej i0.5kg źytniej lub orkiszowej pełnozisrnistej), 1 litr wody , 5 dkg seiezych drodzy ,sól szczypt
Składniki
1mąki kg 1kg maki,5dkg drozdy. 1 litr wody , sól,cukier, ,słonecznik, siemie lnniane, płatki owsiane
Chlebek Agi domowy
Chlebek Agi domowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
wodę letnia wymieszac z drozdzami ,dola, cukrem i płatkami 8/9łyźek i zostawic na 10minut nastepnie dodac mąki i dodatki siemie lniane i słonecznik wymieszac i przełozyc do foremki wiekszej lub 2 małych krksowek do wyroßniecis tak na 1 godz. osmarowac wierz woda i w tenperaturze 180 stopni piec ok 1 godz. SMACZNEGO!!!!!!!
Komentarze