Pulpety z makaronem w sosie śmietanowo-ziołowym
4 porcje
45 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Pulpety z makaronem w sosie śmietanowo-ziołowym
Pulpety z makaronem w sosie śmietanowo-ziołowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron gotujemy. Mięso mieszamy z jajkiem, solą, pieprzem i cebulą formujemy malutkie pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i delikatnie obsmażamy. Sos robimy na bazie śmietany, podgrzewamy ją delikatnie dodajemy zioła i czosnek( można lekko podsmażyć aby wydobyc lepszy smak) dodajemy masło, sól pieprz, sok z cytryny i skórka. redukujemy aż uzyskamy aksamitny sos, Doprawiamy do smaku. Dokładamy pulpeciku do sosu i chwilę gotujemy, wykładamy na talerz makaron następnie sos z pulpecikami. Możemy dołożyć dekoracje ze świeżych ziół. Na koniec delikatnie posypać skórka z cytryny ale nie jest to koniecznością. Smacznego
Komentarze