


Pulpeciki z mięsa wieprzowego, z makaronem z mąki kukurydzianej z sosem śmietanowo- ziołowym. Szybkie danie i sycący posiłek.
Makaron gotujemy. Mięso mieszamy z jajkiem, solą, pieprzem i cebulą formujemy malutkie pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i delikatnie obsmażamy. Sos robimy na bazie śmietany, podgrzewamy ją delikatnie dodajemy zioła i czosnek( można lekko podsmażyć aby wydobyc lepszy smak) dodajemy masło, sól pieprz, sok z cytryny i skórka. redukujemy aż uzyskamy aksamitny sos, Doprawiamy do smaku. Dokładamy pulpeciku do sosu i chwilę gotujemy, wykładamy na talerz makaron następnie sos z pulpecikami. Możemy dołożyć dekoracje ze świeżych ziół. Na koniec delikatnie posypać skórka z cytryny ale nie jest to koniecznością. Smacznego