Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pyszne scones z suszoną żurawiną

Opis wykonania

Przepyszne angielskie bułeczki śniadaniowe z suszoną żurawiną. Najlepiej smakują na ciepło z masłem i konfiturą malinową lub wiśniową.

1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Zostawiamy 2 łyżki maślanki/jogurtu do posmarowania bułeczek z wierzchu. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. 3. Oprószamy dłonie mąką i z kawałka ciasta wyrabiamy dowolnej wielkości bułeczki. 4. Tak wyrobione bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Wierzch każdej bułeczki smarujemy maślanką/jogurtem greckim. 6. Pieczemy ok 12-14 minut. 7. Podajemy na ciepło z masłem i konfiturą malinową lub wiśniową. SMACZNEGO!

Bosch do kuchni