Qurrito
6 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Qurrito
Qurrito
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurczaka umyj, oczyść i oszusz. Kurczaka pokrój wzdłuż na mniejsze kotlety. Każdy kotlet lekko rozbij. Do większej miski przełóż kawałki kurczaka, dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka, jogurt grecki, olej, czosnek, oregano, sól oraz pieprz.
Całość dobrze wymieszaj, przełóż do worka próżniowego vaccum, przy użyciu końcówki blendera Bosch vaccum odessij powietrze, zostaw na marynowanie minimum 30 minut (jeśli Ci się nie spieszy, może być nawet całą dobę).
Rozgrzej wyższą patelnię, wlej tyle oleju, aby pokrył całe dno, kotleciki smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Kotlety, które będą użyte do quritto pokrój w paski.
Na połowie tortilli ułóż paski kurczaka, kawałki papryki (pokrojonej w paski), cebulę (najlepiej krążki), całość posyp startym serem, złóż na pół.
Złożoną tortillę podpiekaj na rozgrzanej, suchej patelni do zarumienienia i roztopienia sera. Tortillę pokrój na 3 części, podawaj z jogurtem lub ulubionymi sosami.
Komentarze