Rolada z indyka ze szpinakiem i marchewkowym puree
4 porcje
Średnie
Składniki
Rolada z indyka ze szpinakiem, podana z „purée” marchewkowym
Rolada z indyka ze szpinakiem, podana z „purée” marchewkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Oczyść szpinak i odetnij twarde części. Smaż na maśle z dodatkiem 3 rozgniecionych ząbków czosnku, cały czas mieszając. Dodaj sól i świeżo zmielony pieprz. Wlej śmietanę, zamieszaj i przełóż do miski. Dodaj ser ricotta i starty parmezan, wymieszaj. Filet z piersi indyka umyj i rozłóż na folii. Posyp solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, czosnkiem granulowanym i czerwoną papryką. Na mięsie ułóż warstwę szpinaku, pozostawiając wolne miejsce przy brzegach, Filet zwiń ściśle i obwiąż. Smaż roladę na oleju z każdej strony przez kilka minut. Przełóż mięso wraz z sosem z patelni do foliowego rękawa i wstaw do piekarnika na 40 min (180°C). W trakcie pieczenia przewróć mięso. Po upieczeniu zdejmij sznurek i pokrój roladę w plastry. Purée marchewkowe: pokrojoną marchewkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i podsusz w garnku. Zmiksuj na papkę i dodaj masło. Wymieszaj z koperkiem i podawaj na ciepło.
Komentarze