Roladki śledziowe kolorowe na ostro
4 porcje
20 min
Łatwe
Święta bez śledzia?
Śledź musi być!
Roladki kolorowe…
Roladki smaczne….
Roladki na ostro…
Składniki
4 szt. płaty śledzia korzennego
1 szt. cebula,
1 szt. ugotowana marchewka,
2 szt. pomidorów suszonych
1 szt. ogórek konserwowy,
4 szt. ziarenka kapary,
4 szt. listki świeżej rukoli,
1/2 szt. papryczki chili,
2 łyżka olej rzepakowy
sól himalajska do smaku,
pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.
Roladki śledziowe kolorowe na ostro
Roladki śledziowe kolorowe na ostro
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebule i marchewkę drobno kroimy, solimy i mieszamy z 1 łyżką oleju. Odstawiamy na 30 min do lodówki.
Papryczkę chili, drobno siekamy (bez pestek) mieszamy z olejem i doprawiamy do smaku.
Z filetów śledziowych ściągamy delikatnie skórkę, śledzie zwijamy i układamy na talerzyku. Do środka wkładamy po łyżce cebuli z marchewką, dodajemy po jednym pasku ogórka, pomidora suszonego, kapary i rukolę.
Doprawiamy pieprzem i papryczką chili. Smacznego
Komentarze