Roladki śledziowe kolorowe na ostro
                                            4 porcje
20 min
Łatwe
                    Święta bez śledzia? 
Śledź musi być!
Roladki kolorowe…
Roladki smaczne….
Roladki na ostro…
                
                Składniki
4 szt. płaty śledzia korzennego
                                                            1 szt. cebula,
                                                            1 szt. ugotowana marchewka,
                                                            2 szt. pomidorów suszonych
                                                            1 szt. ogórek konserwowy,
                                                            4 szt. ziarenka kapary,
                                                            4 szt. listki świeżej rukoli,
                                                            1/2 szt. papryczki chili,
                                                            2 łyżka olej rzepakowy 
                                                            sól himalajska do smaku,
                                                            pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.
                                                    Roladki śledziowe kolorowe na ostro
Roladki śledziowe kolorowe na ostro
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Cebule i marchewkę drobno kroimy, solimy i mieszamy z 1 łyżką oleju. Odstawiamy na 30 min do lodówki. 
Papryczkę chili, drobno siekamy (bez pestek) mieszamy z olejem i doprawiamy do smaku.
Z filetów śledziowych ściągamy delikatnie skórkę, śledzie zwijamy i układamy na talerzyku. Do środka wkładamy po łyżce cebuli z marchewką, dodajemy po jednym pasku ogórka, pomidora suszonego, kapary i rukolę. 
Doprawiamy pieprzem i papryczką chili. Smacznego
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze