Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Roladki z soli z łososiowo-bazyliowym farszem

Roladki z soli z łososiowo-bazyliowym farszem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Roladki z soli z farszem ze łososia, troci i bazylii, polane sosem śmietanowym.

Składniki

Farsz:
125 ml śmietany
150 g filetu z łososia i troci
pęczka bazylii
Ryby:
600 g filetów z soli
sól
100 ml wytrawnego białego wina
masła do nasmarowania formy
Sos:
150 ml śmietany
1 łyżeczka masła
sól, pieprz

Opis wykonania

Na farsz wygotować śmietanę do połowy. Odłożyć kilka listków bazylii do dekoracji. Pozostałe listki zmiksować z filetem z łososia i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Rozłożyć filety z soli i lekko osolić. Każdy filet smarować farszem z bazylia i zwijać w roladkę. Przekłuć wykałaczką. Nieperforowany pojemnik do gotowania natłuścić l lekko osolić. Włożyć roladki rybne i podlać winem. Gotować na parze według przepisu. W międzyczasie śmietanę wygotować do połowy na sos. Ugotowane na parze filety wyjąć i wywar rybny dodać do śmietany. Doprawić do smaku masłem, solą i pieprzem. Roladki z soli polać sosem i natychmiast podawać.

 

Sposób nastawania:

Piekarnik parowy: gotowanie na parze w 80⁰C, 12-14 minut.

Wskazówka: do tego pasuje ryż, ziemniaki, koper włoski lub sałata.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych