Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Roladki z soli z łososiowo-bazyliowym farszem

Opis wykonania

Roladki z soli z farszem ze łososia, troci i bazylii, polane sosem śmietanowym.

Na farsz wygotować śmietanę do połowy. Odłożyć kilka listków bazylii do dekoracji. Pozostałe listki zmiksować z filetem z łososia i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Rozłożyć filety z soli i lekko osolić. Każdy filet smarować farszem z bazylia i zwijać w roladkę. Przekłuć wykałaczką. Nieperforowany pojemnik do gotowania natłuścić l lekko osolić. Włożyć roladki rybne i podlać winem. Gotować na parze według przepisu. W międzyczasie śmietanę wygotować do połowy na sos. Ugotowane na parze filety wyjąć i wywar rybny dodać do śmietany. Doprawić do smaku masłem, solą i pieprzem. Roladki z soli polać sosem i natychmiast podawać.



 



Sposób nastawania:



Piekarnik parowy: gotowanie na parze w 80⁰C, 12-14 minut.



Wskazówka: do tego pasuje ryż, ziemniaki, koper włoski lub sałata.