Roladki z soli z łososiowo-bazyliowym farszem
4 porcje
Średnie
Składniki
Roladki z soli z łososiowo-bazyliowym farszem
Roladki z soli z łososiowo-bazyliowym farszem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na farsz wygotować śmietanę do połowy. Odłożyć kilka listków bazylii do dekoracji. Pozostałe listki zmiksować z filetem z łososia i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Rozłożyć filety z soli i lekko osolić. Każdy filet smarować farszem z bazylia i zwijać w roladkę. Przekłuć wykałaczką. Nieperforowany pojemnik do gotowania natłuścić l lekko osolić. Włożyć roladki rybne i podlać winem. Gotować na parze według przepisu. W międzyczasie śmietanę wygotować do połowy na sos. Ugotowane na parze filety wyjąć i wywar rybny dodać do śmietany. Doprawić do smaku masłem, solą i pieprzem. Roladki z soli polać sosem i natychmiast podawać.
Sposób nastawania:
Piekarnik parowy: gotowanie na parze w 80⁰C, 12-14 minut.
Wskazówka: do tego pasuje ryż, ziemniaki, koper włoski lub sałata.
Komentarze