Ryba w pomidorach
4 porcje
Średnie
Składniki
Ryba w pomidorach
Ryba w pomidorach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Masło włożyć do formy i rozpuścić pod przykryciem w podany sposób. Intensywnie rozmieszać mąkę i smak rybny, dolać do masła. Dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietanę i rozmieszać. Zagotować sos w otwartym naczyniu. Doprawić solą i pieprzem. Włożyć zamrożony filet rybny do płaskiej formy w sufletowej. Rybę skropić sokiem cytrynowym. Pomidory pokroić w plasterki i obłożyć nimi rybę. Gorącym sosem polać rybę i gotować w otwartym naczyniu. Posypać ziołami prowansalskimi i podać. Sposób nastawania: Topienie masła: mikrofalówka 360 W, ok. 2 minuty. Zagotowanie sosu: mikrofalówka 600 W, ok. 5 minut. Gotowanie ryby: mikrofalówka 600 W, 30-35 minut. Wskazówka: smak rybny można również zastąpić 50-100 ml białego wina.
Komentarze