Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ryba zapiekana ze szpinakiem to pomysł na szybki, prosty i bardzo pożywny obiad. Do tego dania wykorzystać można nie tylko łososia, ale i inną rybę – solę czy dorsza.

Składniki

60 dag łososia
Sok z cytryny
Pół opakowania mrożonego szpinaku
½ szklanki śmietanki 18%
Sól, pieprz
3 ząbki czosnku
1 łyżka żółtego sera
Gałka muszkatołowa

Opis wykonania

Łososia możesz pokroić na kawałki albo zostawić w formie filetów. Skrop cytryną i odstaw do lodówki na 2 godziny.

Na patelni rozgrzej masło albo olej, dodaj szpinak i duś. Dodaj czosnek i zalej śmietanką, podgrzej aż zgęstnieje. Dodaj starty żółty ser. Szpinak dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.

Porada

Zapiekana ryba ze szpinakiem wspaniale smakuje razem z ryżem jaśminowym oraz sałatką z sosem winegret.



Bosh Logo
Bosh

Szpinak ze śmietaną przelej do naczynia żaroodpornego, nałóż rybę i delikatnie oprósz ją solą. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 25 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych