Ryba zapiekana ze szpinakiem
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Ryba zapiekana ze szpinakiem
Ryba zapiekana ze szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Łososia możesz pokroić na kawałki albo zostawić w formie filetów. Skrop cytryną i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Na patelni rozgrzej masło albo olej, dodaj szpinak i duś. Dodaj czosnek i zalej śmietanką, podgrzej aż zgęstnieje. Dodaj starty żółty ser. Szpinak dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Porada
Jak dobrać temperaturę pieczenia do wagi dania? Nie musisz się już nad tym zastanawiać! Pozwól systemowi AutoPilot w piekarnikach marki Bosch zrobić to za siebie.
Szpinak ze śmietaną przelej do naczynia żaroodpornego, nałóż rybę i delikatnie oprósz ją solą. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 25 minut.
Komentarze