Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ryba zapiekana ze szpinakiem

Opis wykonania

Ryba zapiekana ze szpinakiem to pomysł na szybki, prosty i bardzo pożywny obiad. Do tego dania wykorzystać można nie tylko łososia, ale i inną rybę – solę czy dorsza.

  1. Łososia możesz pokroić na kawałki albo zostawić w formie filetów. Skrop cytryną i odstaw do lodówki na 2 godziny.

  2. Na patelni rozgrzej masło albo olej, dodaj szpinak i duś. Dodaj czosnek i zalej śmietanką, podgrzej aż zgęstnieje. Dodaj starty żółty ser. Szpinak dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.

  3. Szpinak ze śmietaną przelej do naczynia żaroodpornego, nałóż rybę i delikatnie oprósz ją solą. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 25 minut.