Ryba ze szpinakiem w wersji fit
3 porcje
30 min
Łatwe
1 (Ilość ocen: 1)
Ciekawy i smaczny pomysł na rybę. Przepis na danie fit w pół godziny to jest to co każdy lubi najbardziej.
Składniki
50 dkg filety rybne
20 dkg szpinak świeży
30 dkg pieczarki
3 szt. ząbki czosnku
3 łyżka jogurt naturalny
3 łyżeczka musztarda delikatesowa
sól
pieprz cytrynowy
1 łyżeczka gałka muszkatołowa
2 łyżka oliwa z oliwek
Ryba ze szpinakiem w wersji fit
Ryba ze szpinakiem w wersji fit
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rybę kroimy na mniejsze kawałki (jeśli to konieczne). Posypujemy z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki oczyszczamy i także kroimy w plasterki. No rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek. Smażymy do czasu aż uwolni swój aromat. Dodajemy pieczarki. Czekamy aż odparują nadmiar wody. Dokładamy szpinak. Czekamy aż przestanie być surowy. Jogurt naturalny mieszamy z musztardą i gałką. Dodajemy do szpinaku i pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy rybę (skórą od dołu). Dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
Komentarze