Ryba ze szpinakiem w wersji fit

3 porcje
30 min
Łatwe
2.67 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Ryba ze szpinakiem w wersji fit
Ryba ze szpinakiem w wersji fit
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rybę kroimy na mniejsze kawałki (jeśli to konieczne). Posypujemy z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki oczyszczamy i także kroimy w plasterki. No rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek. Smażymy do czasu aż uwolni swój aromat. Dodajemy pieczarki. Czekamy aż odparują nadmiar wody. Dokładamy szpinak. Czekamy aż przestanie być surowy. Jogurt naturalny mieszamy z musztardą i gałką. Dodajemy do szpinaku i pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy rybę (skórą od dołu). Dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
Komentarze