Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciekawy i smaczny pomysł na rybę. Przepis na danie fit w pół godziny to jest to co każdy lubi najbardziej.

Składniki

50 dkg filety rybne
20 dkg szpinak świeży
30 dkg pieczarki
3 szt. ząbki czosnku
3 łyżka jogurt naturalny
3 łyżeczka musztarda delikatesowa
sól
pieprz cytrynowy
1 łyżeczka gałka muszkatołowa
2 łyżka oliwa z oliwek

Opis wykonania

Rybę kroimy na mniejsze kawałki (jeśli to konieczne). Posypujemy z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki oczyszczamy i także kroimy w plasterki. No rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek. Smażymy do czasu aż uwolni swój aromat. Dodajemy pieczarki. Czekamy aż odparują nadmiar wody. Dokładamy szpinak. Czekamy aż przestanie być surowy. Jogurt naturalny mieszamy z musztardą i gałką. Dodajemy do szpinaku i pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy rybę (skórą od dołu). Dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych