Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałata z truskawkami i szparagami

Opis wykonania

Połączenie szparagów i truskawek to zawsze dobry pomysł! Dopełnienie całości miętą i octem balsamicznym to już pełnia smaku i radości z jedzenia.

Sałata z truskawkami i szparagami - krok 1

Obcinamy zdrewniałe końce szparagów (ok. 2 cm) i myjemy warzywa.

Szparagi układamy na papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy solą i wrzucamy do piekarnika, wybierając funkcję PerfectRoast (zwyczajny piekarnik funkcja termoobieg 15-18 minut 180 stopni).

Sałata z truskawkami i szparagami - krok 2

Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokrój na ćwiartki.

Sos: wymieszaj oliwę z octem balsamicznym i miodem, posól do smaku. Dodaj truskawki, całość wymieszaj.

Listki mięty drobno posiekaj.

Sałata z truskawkami i szparagami - krok 3

Upieczone szparagi wyłóż na talerzu. 

Na nich łyżeczką układaj kulki z sera koziego.

Na górze połóż truskawki z sosem, a pozostałym w misce sosem polewej obficie całość.

Posyp posiekaną miętą.