Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka z rukolą kaszą kotlecikami z ciecierzycy i dodatkami

Składniki

1 szklanka Ciecierzyca
1 szt. Jajko
1 szt. Cebula
1 szczypta Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
100 g Masło
10 dkg Bułka tarta do obtoczenia
1 szt. Sałata lodowa
2-3 garść Rukola
2-4 łyżka Kasza gryczana lub jeczmienna
1 szt. Pomidor
1 szt. Ogórek
1 szt. Ogórek kiszony
2 łyżeczka Nasiona słonecznikowe lub dyniowe
1 garść Kielki
5 łyżka Dresing

Opis wykonania

Ciecierzyce namoczyć na noc. Ugotować ze szczyptą soli Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle Dodać do ciecierzycy, zblendować dodać jajko, przyprawić do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołową i wymieszać Kotlety formować obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Sałatę lodową umyć porwać na kawałki Dodać rukole, pokrojone pomidory, ogórki polać dresingiem na wierzch ułożyć kotleciki posypać kaszą, nasionami i kiełkami polać wszystko dresingiem Można podawać z grzankami Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych