Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Sałatka z batatami, komosą i awokado

Sałatka z batatami, komosą i awokado
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pożywna sałatka idealna na śniadanie lub posiłek w pracy.

Składniki

1/2 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
1 szt. duże awokado
1 szt. batat
10-12 szt. dużych liści sałaty
1 garść pomidorków koktajlowych
2 łyżka oliwy
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka kuminu
1/2 łyżeczka ostrej papryki
1 szczypta pieprzu i soli
2 łyżka octu balsamicznego

Opis wykonania

Dzięki nasionom komosy oraz kawałkom batata sałatka skutecznie zaspokaja głód i szybko dodaje energii do działania.

Opis wykonania

Batata pokrój w kostkę i wymieszaj razem z oliwą i przyprawami. Piecz w piekarniku do miękkości. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Rozłóż na nich komosę i przekrojone na ćwiartki pomidorki. Batata przestudź i ułóż na sałatce.  Na koniec obierz awokado, pokrój je w kostkę i skrop sokiem z limonki. Sałatkę podawaj skropioną octem balsamicznym.

TIP

Zanim rozpoczniesz gotowanie komosę przepłykaj 2-3 razy.

Do sałatki można dodać sezam, słonecznik lub pestki dyni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych