Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z fasolki szparagowej z fetą

Sałatka z fasolki szparagowej z fetą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Sezon na fasolkę szparagową oznacza pełnię lata. Fasolka ma szerokie zastosowanie w przepisach, jest zdrowa i smaczna. Sałatka z fasolką szparagową to idealne letnie danie, wystarczy kilka dodatków i będzie królową stołu.

Składniki

500 g - zielonej fasoli szparagowej
0,5 szt. - radicchio
1 szt. - czerwonej cebuli
150 g - fety
2 łyżki - prażonych migdałów
opcjonalnie: - mięta lub estragon do posypania
- sok z połowy cytryny
2 łyżki - oliwy z oliwek
- sól do smaku

Opis wykonania

Fasolkę ugotuj al dente, nie powinna stracić koloru.

Odcedzoną fasolkę wrzuć na chwilę do wody z lodem.

Radicchio pokrój w paski, cebulę pokrój w piórka. Prażone migdały rozdrobnij.

W większej misce wymieszaj fasolkę, radicchio, cebulę, migdały z sokiem z cytryny i oliwą, dopraw do smaku.

Gotową sałatkę posyp kawałkami fety oraz posiekanymi świeżymi ziołami.

Fasolka świetnie sprawdzi się w towarzystwie steka z kalafiora.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Danie idealne na high fat, ja dodaje jeszcze podpieczony boczek i słonecznik.