Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tatar z jabłka na sosie z mango

Opis wykonania

Pyszna przystawka, niesamowita fuzja smaków: słodki miesza się z kwaśnym, pozostawiając posmak ostrości! To deser na zimno i ciepło dla prawdziwych smakoszy :)

Salatka-Tatar z jabłka greenny smith z palonym słonecznikiem na sosie z mango składniki: jedno jabłko greenny smith seler naciowy jedna łodyga 50g słonecznika łuskanego kilka owoców winogrona zielonego kiełki brokuła kilka kropel tabasco miód jedna łyżka oliwa z oliwek kilka kropel limonka 1/2 szt czosnek 3 ząbki imbir dwa plasterki 1/4 papryczki chili 1/2 dojrzałego mango kilka kropel oleju sól, pieprz posiekana natka pietruszki cytryna 1/2 szt WYKONANIE: SOS: czosnek,imbir i papryczkę drobno posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. wycisnąć sok z limonki. mango obrać i pokroić w słupki dodać do reszty składników na patelni i podsmażać razem. Całość zblendować. TATAR: ziarno słonecznika uprażyć na patelni wycisnąć sok z cytryny, jabłko obrać i drobno posiekać w kosteczkę. Seler naciowy i winogrono pokroić w kostkę. do pojemnika wrzucić jabłko palony słonecznik seler oraz winogrono i posiekaną natkę pietruszkę. pokropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek, miodem i sokiem z cytryny. delikatnie wymieszać. doprawić solą i pieprzem oraz tabasco. SERWIS: na talerz wyłożyć sos z mango na nim położyć szczyptę kiełków i przykryć tatarem. udekorować połówkami winogrona kiełkami i żulinką z selera. VOILA :) BON APETIT :)