Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna przystawka, niesamowita fuzja smaków: słodki miesza się z kwaśnym, pozostawiając posmak ostrości! To deser na zimno i ciepło dla prawdziwych smakoszy :)

Składniki

1 szt. jedno jabłko greenny smith
1 szt. seler naciowy jedna łodyga
50 g słonecznik łuskany
4 szt. kilka owoców winogrona zielonego
40 g kiełki brokuła
kilka kropel tabasco
1 łyżka miód
oliwa z oliwek kilka kropel
1/2 szt. limonka
czosnek 3 ząbki
imbir dwa plasterki
1/4 szt. papryczki chili
1/2 szt. dojrzałego mango
kilka kropel oleju
10 g posiekana natka pietruszki
1/2 szt. cytryna
sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Salatka-Tatar z jabłka greenny smith z palonym słonecznikiem na sosie z mango składniki: jedno jabłko greenny smith seler naciowy jedna łodyga 50g słonecznika łuskanego kilka owoców winogrona zielonego kiełki brokuła kilka kropel tabasco miód jedna łyżka oliwa z oliwek kilka kropel limonka 1/2 szt czosnek 3 ząbki imbir dwa plasterki 1/4 papryczki chili 1/2 dojrzałego mango kilka kropel oleju sól, pieprz posiekana natka pietruszki cytryna 1/2 szt WYKONANIE: SOS: czosnek,imbir i papryczkę drobno posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. wycisnąć sok z limonki. mango obrać i pokroić w słupki dodać do reszty składników na patelni i podsmażać razem. Całość zblendować. TATAR: ziarno słonecznika uprażyć na patelni wycisnąć sok z cytryny, jabłko obrać i drobno posiekać w kosteczkę. Seler naciowy i winogrono pokroić w kostkę. do pojemnika wrzucić jabłko palony słonecznik seler oraz winogrono i posiekaną natkę pietruszkę. pokropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek, miodem i sokiem z cytryny. delikatnie wymieszać. doprawić solą i pieprzem oraz tabasco. SERWIS: na talerz wyłożyć sos z mango na nim położyć szczyptę kiełków i przykryć tatarem. udekorować połówkami winogrona kiełkami i żulinką z selera. VOILA :) BON APETIT :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych