Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

sałatka z pieczonymi burakami, kaszą bulgur oraz camembert

sałatka z pieczonymi burakami, kaszą bulgur oraz camembert
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
lekka, sycąca sałatka, szybka do przygotowania, wystarczy mieć upieczone buraki i ugotowaną kaszę. Jest nie tylko pyszna ale i efektownie wygląda

Składniki

1 szt. burak pieczony
4 łyżka ugotowana kasza (dowolna) u mnie bulgur
0,25 szt. ser camembert
50 g rucola, szpinak, mix
2 łyżka prażone pestki słonecznika

Opis wykonania

Buraki kroimy na pół, wierz smarujemy oliwą i pieczemy w piekarniku do miękkości - w zależności od wielkości buraków około 40-60 min. w temperaturze 160 stopni. Kiedy buraki wystygną obieramy je ze skórki i kroimy w talarki. Ser camembert kroimy w trójkąty Kaszę gotujemy zgodnie z wytyczną na opakowaniu - ma być sypka, studzimy. Pestki słonecznika prażymy przez chwilę na patelni, na złoty kolor Sos czosnkowy winegret: zmiażdżone przez praskę dwa ząbki czosnku, sok z połówki cytryny, łyżka miodu, 4 łyżki oliwy, sól i pieprz - do smaku. Na talerzu układamy sałatę, na to kładziemy talarki buraków, ser camembert pokrojony w trójkąty, ostudzoną kaszę, polewamy sosem winegret i posypujemy prażonymi pestkami. Smacznego :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Polecam polać sosem balsamicznym ;)