Sałatka z selera naciowego
3 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka z selera naciowego
Sałatka z selera naciowego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odłóż do ostygnięcia.
Selera i rzodkiewkę dokładnie umyj i osusz. Kukurydzę dokładnie odcedź z zalewy, podobnie ogórki konserwowe. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
Porada
Krojenie warzyw i owoców może być naprawdę męczące. Ale perfekcyjny efekt jest w zasięgu ręki. Wystarczy wykorzystać przystawkę Kubixx do blendera ręcznego marki Bosch, która wykroi idealne kostki.
Pokrój selera naciowego na średniej wielkości kawałki, rzodkiewki w ósemki, a ogórki w kostkę. Wymieszaj z kukurydzą i cebulą.
Jajka obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Koper umyj i drobno posiekaj.
Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zawartość dokładnie połącz z jogurtem delikatnie mieszając, na koniec posyp koperkiem.
Komentarze