sałatka z tamaryndowymi krewetkami i orzechami
3 porcje
30 min
Łatwe
Lekka sałatka, sycąca i niskokaloryczna. Z pewnością przypadnie do gustu naszym pociechom.
Składniki
30 dkg krewewtki
1 garść orzechy włoskie
czerwona papryka
brokuł
1 szczypta imbor
1 szczypta chilli
kolendra
3 łyżka olej arachidowy
pasta tamaryndowa
makaron ryżowy
sałatka z tamaryndowymi krewetkami i orzechami
sałatka z tamaryndowymi krewetkami i orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na rozgrzanym oleju podsmażyć chili, imbir. Dodać brokuła i paprykę, a następnie oczyszczone krewetki. Smażyć do zrumienia. Całość należy wymieszać z ugotowanym ryżowym makaronem i przybrać kolendrą. Dla chętnych można dodać sambal.
Komentarze