Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

sałatka z tamaryndowymi krewetkami i orzechami

sałatka z tamaryndowymi krewetkami i orzechami
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka sałatka, sycąca i niskokaloryczna. Z pewnością przypadnie do gustu naszym pociechom.

Składniki

30 dkg krewewtki
1 garść orzechy włoskie
czerwona papryka
brokuł
1 szczypta imbor
1 szczypta chilli
kolendra
3 łyżka olej arachidowy
pasta tamaryndowa
makaron ryżowy

Opis wykonania

Na rozgrzanym oleju podsmażyć chili, imbir. Dodać brokuła i paprykę, a następnie oczyszczone krewetki. Smażyć do zrumienia. Całość należy wymieszać z ugotowanym ryżowym makaronem i przybrać kolendrą. Dla chętnych można dodać sambal.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych