Schab duszony w kapuście kiszonej
4 porcje
Średnie
Składniki
Schab duszony w kapuście kiszonej
Schab duszony w kapuście kiszonej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Schab podziel na sznycle, przypraw solą, pieprzem i obsmaż krótko na oleju. Mięso odłóż, aby odpoczęło i na tym samym oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dołóż poszatkowaną i odciśniętą kapustę kiszoną. Dopraw mielonym kminkiem, pieprzem, solą i smaż przez chwilę, cały czas mieszając. Kapustę podlej niewielką ilością wody, a następnie dodaj śmietanę, liść laurowy, ziele angielskie, garść poszatkowanej zielonej pietruszki i doprowadź do wrzenia. Następnie duś kapustę przez 10 min na małym ogniu. Po tym czasie dodaj obłożone kapustą i duś na małym ogniu przez kolejne 20 minut, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie przygotuj pyszne rumiane placki ziemniaczane. Gotowe danie podawaj na placku ziemniaczanym.
Komentarze