Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Schab z kością to alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego. Niech nie zniechęci Cię brak panierki! Dodatki w postaci czosnku i rozmarynu sprawią, że smak i aromat schabu zaskoczy Cię na nowo. Do dzieła!

Składniki

2 kotlety schabu z kością
kilka gałązek rozmarynu
6-8 ząbków czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
258 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
24.5 g
Białko
1.9 g
Sól
2.6 g

Opis wykonania

Przygotowanie:

Kotlety umyj i osusz, lekko posól. Ząbki czosnku w łupinach rozgnieć.

Mięso, rozmaryn, rozgniecione ząbki czosnku przełóż do worka próżniowego, dodaj oliwę z oliwek. Odessij powietrze blenderem i wstaw do lodówki na min. 1 godzinę do zamarynowania (im dłużej, tym lepiej).

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Patelnię grillową (może być też zwykła) rozgrzej na płycie, ułóż kotlety, ząbki czosnku oraz rozmaryn. Grilluj z każdej strony ok. 5–7 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Coś, co schabożercy lubią najbardziej ;)