Schab z kością z rozmarynem
![Schab z kością z rozmarynem](https://akademiasmaku.pl/storage/8016/conversions/schab-z-koscia-z-rozmarynem-5209-single.webp)
2 porcje
80 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Schab z kością z rozmarynem
Schab z kością z rozmarynem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10567/conversions/xkwIQQ9CslcLX3-thumb.webp)
Przygotowanie:
Kotlety umyj i osusz, lekko posól. Ząbki czosnku w łupinach rozgnieć.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10568/conversions/YgZlL6LaPyvHwx-thumb.webp)
Mięso, rozmaryn, rozgniecione ząbki czosnku przełóż do worka próżniowego, dodaj oliwę z oliwek. Odessij powietrze blenderem i wstaw do lodówki na min. 1 godzinę do zamarynowania (im dłużej, tym lepiej).
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10569/conversions/URAFrQDdD1seyE-thumb.webp)
Patelnię grillową (może być też zwykła) rozgrzej na płycie, ułóż kotlety, ząbki czosnku oraz rozmaryn. Grilluj z każdej strony ok. 5–7 minut.
Komentarze