Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Schab z kością z rozmarynem

Schab z kością z rozmarynem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Schab z kością to alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego. Niech nie zniechęci Cię brak panierki! Dodatki w postaci czosnku i rozmarynu sprawią, że smak i aromat schabu zaskoczy Cię na nowo. Do dzieła!

Składniki

2 kotlety schabu z kością
kilka gałązek rozmarynu
6-8 ząbków czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
258 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
24.5 g
Białko
1.9 g
Sól
2.6 g

Opis wykonania

Krok 1

Przygotowanie:

Kotlety umyj i osusz, lekko posól. Ząbki czosnku w łupinach rozgnieć.

Krok 2

Mięso, rozmaryn, rozgniecione ząbki czosnku przełóż do worka próżniowego, dodaj oliwę z oliwek. Odessij powietrze blenderem i wstaw do lodówki na min. 1 godzinę do zamarynowania (im dłużej, tym lepiej).

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Patelnię grillową (może być też zwykła) rozgrzej na płycie, ułóż kotlety, ząbki czosnku oraz rozmaryn. Grilluj z każdej strony ok. 5–7 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Coś, co schabożercy lubią najbardziej ;)