Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Schab z kością z rozmarynem

Opis wykonania

Schab z kością to alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego. Niech nie zniechęci Cię brak panierki! Dodatki w postaci czosnku i rozmarynu sprawią, że smak i aromat schabu zaskoczy Cię na nowo. Do dzieła!

Schab z kością z rozmarynem - krok 1

Przygotowanie:

Kotlety umyj i osusz, lekko posól. Ząbki czosnku w łupinach rozgnieć.

Schab z kością z rozmarynem - krok 2

Mięso, rozmaryn, rozgniecione ząbki czosnku przełóż do worka próżniowego, dodaj oliwę z oliwek. Odessij powietrze blenderem i wstaw do lodówki na min. 1 godzinę do zamarynowania (im dłużej, tym lepiej).

Schab z kością z rozmarynem - krok 3

Patelnię grillową (może być też zwykła) rozgrzej na płycie, ułóż kotlety, ząbki czosnku oraz rozmaryn. Grilluj z każdej strony ok. 5–7 minut.

Bosch do kuchni