Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Schab zapiekany z cukinią i frytki z batatów

Schab zapiekany z cukinią i frytki z batatów
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Schab wieprzowy zapiekany z cukinią i papryką oraz ziołowe frytki z batata

Składniki

duży batat
300 g schab wieprzowy
średnia cukinia
średnia cebulka
1 szczypta przyprawy

Opis wykonania

Bardzo szybkie, smaczne fit danie, które można zabrać do pracy. Batata kroimy w słupki, posypujemy ulubionymi przyprawami (w tym przypadku jest to papryka, lubczyk, pietruszka, odrobina soli i pieprzu), wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok. 35 minut (temperatura 220 stopni). W tym czasie kroimy schab w kostkę, cukinię w pół-talarki, cebulę w kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju kokosowego cebulkę, dodajemy pokrojony schab i dusimy ok. 10 - 15 minut. Na koniec dodajemy cukinię - na około 3 - 5 minut. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. I gotowe ;) najlepiej podawać z pomidorkami koktajlowymi (łatwo spakować taki posiłek do pracy) ;)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych