Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Schab zapiekany z cukinią i frytki z batatów

Schab zapiekany z cukinią i frytki z batatów
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Schab wieprzowy zapiekany z cukinią i papryką oraz ziołowe frytki z batata

Składniki

duży batat
300 g schab wieprzowy
średnia cukinia
średnia cebulka
1 szczypta przyprawy

Opis wykonania

Bardzo szybkie, smaczne fit danie, które można zabrać do pracy. Batata kroimy w słupki, posypujemy ulubionymi przyprawami (w tym przypadku jest to papryka, lubczyk, pietruszka, odrobina soli i pieprzu), wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok. 35 minut (temperatura 220 stopni). W tym czasie kroimy schab w kostkę, cukinię w pół-talarki, cebulę w kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju kokosowego cebulkę, dodajemy pokrojony schab i dusimy ok. 10 - 15 minut. Na koniec dodajemy cukinię - na około 3 - 5 minut. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. I gotowe ;) najlepiej podawać z pomidorkami koktajlowymi (łatwo spakować taki posiłek do pracy) ;)

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych