Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Schabowe z selera

Schabowe z selera
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Oszukane kotlety schabowe, w których głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości.

Składniki

1 szt. seler ( duży)
1 łyżeczka majeranek
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liście lurowe
2 łyżeczka sos sojowy
2 łyżka maggi
2 szt. jajka
1 szklanka bułka tarta
oliwa

Opis wykonania

Sposób przygotowania 1. Selera dokładnie obrać, pokroić na plastry o grubości ok. 1cm. 2. Jeden litr wody zagotować, dodać majeranek, ziele, liście, sos maggi. W przygotowanym wywarze ugotować al dente selera. 3.Plastry selera obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć na oliwie na złoty kolor. 4. Podawać z surówka i ziemniakami .

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Smaczna i fajna wegetariańska opcja, natomiast schabowego to nie zastąpi :D