Schabowe z selera
4 porcje
Średnie
4 (Ilość ocen: 1)
Oszukane kotlety schabowe, w których głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości.
Składniki
1 szt. seler ( duży)
1 łyżeczka majeranek
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liście lurowe
2 łyżeczka sos sojowy
2 łyżka maggi
2 szt. jajka
1 szklanka bułka tarta
oliwa
Schabowe z selera
Schabowe z selera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sposób przygotowania 1. Selera dokładnie obrać, pokroić na plastry o grubości ok. 1cm. 2. Jeden litr wody zagotować, dodać majeranek, ziele, liście, sos maggi. W przygotowanym wywarze ugotować al dente selera. 3.Plastry selera obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć na oliwie na złoty kolor. 4. Podawać z surówka i ziemniakami .
Komentarze