Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Możemy je łączyć prawie ze wszystkimi dodatkami, mięsem, rybami,warzywami, owocami,serami. Sery i jajka tworzą doskonałą bazę do rozszerzenia tej kompozycji o składniki, które lubimy najbardziej.

Składniki

50 dkg sera białego
20 dkg ser pleśniowy
20 dkg masło
200 ml śmietana
4 szt. jajka
1 szklanka mini marchewlki
1 szklanka groszku mrożonego lub konserwowego
1 szt. papryka żołta, czerwona
2 szt. ząbki czsonku
2 łyżka zelatyna
2 łyżka chrzan

Opis wykonania

Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody. Wszystkie składniki twaróg, ser pleśniowy, masło i śmietanę wkładamy do malaksera,miksujemy aż masa będzie jednolita. Przekładamy do miski, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Warzywa kroimy w drobną kostkę, dodajemy groszek, mini marchewki, czosnek pokrojony i dokładnie mieszamy. Do masy serowej dodajemy warzywa, starannie mieszamy.Podłużną formę wykładamy folią spożywczą, na dno wykładamy cześć serowej masy, na niej położyć ugotowane na twardo jajka,przykryć pozostałą masą wyrównać. Schłodzić w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych