Serowa rolada z jajkami
4 porcje
40 min
Średnie
Możemy je łączyć prawie ze wszystkimi dodatkami, mięsem, rybami,warzywami, owocami,serami. Sery i jajka tworzą doskonałą bazę do rozszerzenia tej kompozycji o składniki, które lubimy najbardziej.
Składniki
50 dkg sera białego
20 dkg ser pleśniowy
20 dkg masło
200 ml śmietana
4 szt. jajka
1 szklanka mini marchewlki
1 szklanka groszku mrożonego lub konserwowego
1 szt. papryka żołta, czerwona
2 szt. ząbki czsonku
2 łyżka zelatyna
2 łyżka chrzan
Serowa rolada z jajkami
Serowa rolada z jajkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody. Wszystkie składniki twaróg, ser pleśniowy, masło i śmietanę wkładamy do malaksera,miksujemy aż masa będzie jednolita. Przekładamy do miski, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Warzywa kroimy w drobną kostkę, dodajemy groszek, mini marchewki, czosnek pokrojony i dokładnie mieszamy. Do masy serowej dodajemy warzywa, starannie mieszamy.Podłużną formę wykładamy folią spożywczą, na dno wykładamy cześć serowej masy, na niej położyć ugotowane na twardo jajka,przykryć pozostałą masą wyrównać. Schłodzić w lodówce.
Komentarze