Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Serowe placki z creme fraiche i porzeczkami

Serowe placki z creme fraiche i porzeczkami
Ilośc porcji

12 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniałe w smaku, znikają jeszcze ciepłe. Słodkie, szybkie ciasto na śniadanie i na deser!

Składniki

1 szt. jaja
15 dkg chudy ser
6 łyżka mleko
6 łyżka olej
35 dkg mąka
7,5 dkg cukier
1 szczypta sól
1 szt. proszek do pieczenia
20 dkg czerwona porzeczka
1 szt. creme fraiche

Opis wykonania

Jaja, ser, mleko i olej wymieszać. Mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do mieszanki z mleka, sera i jaj. Zarobić gładkie ciasto.. Jeśli ciasto będzie za gęste, dodać mleka. Ciasto podzielić na 12 równych części. Uformować okręgi, delikatnie spłaszczyć, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Na każdym placku zrobić kleks z creme fraiche. Rozdzielić porzeczki na placki, posypać cukrem . Piec w 160 stopniach ok 25 min.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Bardzo smaczne bułeczki! idealna równowaga słodkości i kwasowości :)