Serowe placki z creme fraiche i porzeczkami

12 porcji
25 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Serowe placki z creme fraiche i porzeczkami
Serowe placki z creme fraiche i porzeczkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jaja, ser, mleko i olej wymieszać. Mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do mieszanki z mleka, sera i jaj. Zarobić gładkie ciasto.. Jeśli ciasto będzie za gęste, dodać mleka. Ciasto podzielić na 12 równych części. Uformować okręgi, delikatnie spłaszczyć, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Na każdym placku zrobić kleks z creme fraiche. Rozdzielić porzeczki na placki, posypać cukrem . Piec w 160 stopniach ok 25 min.
Komentarze