Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Ilośc porcji

15 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Ciasto francuskie jedno z bardziej wdzięcznych ciast do przygotowywania małych przekąsek idealnych na spotkania z przyjaciółmi. Ślimaczki ze szpinakiem i fetą to prawdziwy imprezowy hit!

Składniki

1 opakowanie - ciasta francuskiego
1 opakowanie - świeżego szpinaku
2 ząbki - czosnku
1 łyżka - oliwy
100 g - fety
- sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
129.9 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
3.2 g
Białko
0.4 g
Sól
0.6 g

Opis wykonania

Świeży szpinak zblanszuj, przelewając wrzątkiem.

Na płycie grzewczej połóż patelnię, rozgrzej na niej oliwę z oliwek, wrzuć posiekany czosnek, a po chwili dodaj zblanszowany szpinak. Całość posól i lekko podsmaż.

Na papierze do pieczenia rozwiń rozmrożone ciasto francuskie. Wyłóż podsmażony szpinak, na górę pokrusz ser feta. Całość zwiń w rulon. Tnij na ok. 2 cm krążki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez ok. 20 minut (do zarumienienia).

Porada

Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.

Bosh Logo
Bosh

Ślimaczki możesz podawać na ciepło i na zimno. Świetnie będą smakować również z innymi składnikami, na przykład francuskie ślimaki z cukinią, kurczakiem czy innymi dodatkami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Szybka, klasyczna przekąska, idealna na imprezę.
Radosław
Smaczne, szybkie w przygotowaniu
Radosław
Polecam przepis

Powiązane przepisy