Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Opis wykonania

Ciasto francuskie jedno z bardziej wdzięcznych ciast do przygotowywania małych przekąsek idealnych na spotkania z przyjaciółmi. Ślimaczki ze szpinakiem i fetą to prawdziwy imprezowy hit!

Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem  - krok 1

Świeży szpinak zblanszuj, przelewając wrzątkiem.

Na płycie grzewczej połóż patelnię, rozgrzej na niej oliwę z oliwek, wrzuć posiekany czosnek, a po chwili dodaj zblanszowany szpinak. Całość posól i lekko podsmaż.

Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem  - krok 2

Na papierze do pieczenia rozwiń rozmrożone ciasto francuskie. Wyłóż podsmażony szpinak, na górę pokrusz ser feta. Całość zwiń w rulon. Tnij na ok. 2 cm krążki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez ok. 20 minut (do zarumienienia).

Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem  - krok 3

Ślimaczki możesz podawać na ciepło i na zimno. Świetnie będą smakować również z innymi składnikami, na przykład francuskie ślimaki z cukinią, kurczakiem czy innymi dodatkami.

Bosch do kuchni