


Ciasto francuskie jedno z bardziej wdzięcznych ciast do przygotowywania małych przekąsek idealnych na spotkania z przyjaciółmi. Ślimaczki ze szpinakiem i fetą to prawdziwy imprezowy hit!
Świeży szpinak zblanszuj, przelewając wrzątkiem.
Na płycie grzewczej połóż patelnię, rozgrzej na niej oliwę z oliwek, wrzuć posiekany czosnek, a po chwili dodaj zblanszowany szpinak. Całość posól i lekko podsmaż.
Na papierze do pieczenia rozwiń rozmrożone ciasto francuskie. Wyłóż podsmażony szpinak, na górę pokrusz ser feta. Całość zwiń w rulon. Tnij na ok. 2 cm krążki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez ok. 20 minut (do zarumienienia).
Ślimaczki możesz podawać na ciepło i na zimno. Świetnie będą smakować również z innymi składnikami, na przykład francuskie ślimaki z cukinią, kurczakiem czy innymi dodatkami.