Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
15 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Ślimaki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Świeży szpinak zblanszuj, przelewając wrzątkiem.
Na płycie grzewczej połóż patelnię, rozgrzej na niej oliwę z oliwek, wrzuć posiekany czosnek, a po chwili dodaj zblanszowany szpinak. Całość posól i lekko podsmaż.
Na papierze do pieczenia rozwiń rozmrożone ciasto francuskie. Wyłóż podsmażony szpinak, na górę pokrusz ser feta. Całość zwiń w rulon. Tnij na ok. 2 cm krążki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez ok. 20 minut (do zarumienienia).
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Ślimaczki możesz podawać na ciepło i na zimno. Świetnie będą smakować również z innymi składnikami, na przykład francuskie ślimaki z cukinią, kurczakiem czy innymi dodatkami.
Komentarze