Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Bułeczki z masłem słonecznikowym i dżemem

Smak dzieciństwa
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezglutenowe, puszyste bułeczki domowym masłem słonecznikowym i dżemem ze spiżarni.

Składniki

10 szt. bułeczki bezglutenowe lub zwykłe pełnoziarniste
1 szklanka Ziarna słonecznika
2 łyżeczka Olej kokosowy nierafinowany
1 szczypta Sól himalajska
1/2 szklanka Ulubiony dżem albo powidła

Opis wykonania

Cieplutkie bułeczki z masełkiem słonecznikowym i domowym, ulubionym dżemem - są to smaki które odmładzają moją duszę i przenoszą ją w czasy dzieciństwa. 1). Bułeczki upiekłam sama (15-20 min) z własnej mieszanki bezglutenowej (nietolerancja glutenu). Jeżeli chcecie możecie kupić pieczywko, ale zdecydowanie polecam poświęcić te max 30 min na upieczenie własnych glutenowych czy też bezglutenowych bułeczek. 2). Dżem własnej roboty, niesłodzony - wybrałam z owoców leśnych - z przewagą czarnej porzeczki. Oczywiście pozostawiam wybór Waszym smakom, 3) Król potrawy - błyskawiczne, niezwykle proste w przygotowaniu i przede wszystkim pyszne masło z ziarem słonecznika. Słonecznik prażę na suchej patelni z dodatkiem soli, mieszam żeby się nie przypalił. Blenduję z dodatkiem oleju kokosowego. Gotowe! *polecam spróbować podstawową wersję, a później szaleć z dodatkami np. cynamonem, mieszankami korzennymi czy kakao.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych