Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bułeczki z masłem słonecznikowym i dżemem

Opis wykonania

Bezglutenowe, puszyste bułeczki domowym masłem słonecznikowym i dżemem ze spiżarni.

Cieplutkie bułeczki z masełkiem słonecznikowym i domowym, ulubionym dżemem - są to smaki które odmładzają moją duszę i przenoszą ją w czasy dzieciństwa. 1). Bułeczki upiekłam sama (15-20 min) z własnej mieszanki bezglutenowej (nietolerancja glutenu). Jeżeli chcecie możecie kupić pieczywko, ale zdecydowanie polecam poświęcić te max 30 min na upieczenie własnych glutenowych czy też bezglutenowych bułeczek. 2). Dżem własnej roboty, niesłodzony - wybrałam z owoców leśnych - z przewagą czarnej porzeczki. Oczywiście pozostawiam wybór Waszym smakom, 3) Król potrawy - błyskawiczne, niezwykle proste w przygotowaniu i przede wszystkim pyszne masło z ziarem słonecznika. Słonecznik prażę na suchej patelni z dodatkiem soli, mieszam żeby się nie przypalił. Blenduję z dodatkiem oleju kokosowego. Gotowe! *polecam spróbować podstawową wersję, a później szaleć z dodatkami np. cynamonem, mieszankami korzennymi czy kakao.