Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
smażony ryż smakuje zarówno na ciepło jak i zimno, można więc zabrać go do pracy jako lunch box

Składniki

100 g ryż jaśminowy
1 szt. jajko
2 szt. szalotka
3 szt. plastry ananasa
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka sos ostrygowy

Opis wykonania

Ryż gotujemy. Nerkowce obsmażamy na patelni. Olej rozgrzewamy na woku, dodajemy drobno posiekaną szalotkę i przez chwilę smażymy. Wlewamy rozmącone jajko i mieszamy jak jajecznicę (rozdrabniamy na małe kawałki) Następnie dodajemy pokrojonego drobno ananasa i ryż. Całość polewamy sosem sojowym i ostrygowym i mieszamy dokładnie. Smażymy jeszcze przez chwilę. Przed podaniem mieszamy z podsmażonymi nerkowcami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Dosłownie poezja!