Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty przepis na pyszną, ciepłą kolację. Kasza jęczmienna jest sycąca, a z dodatkami - przepyszna!

Składniki

100 g kasza jęczmienna
3 szt. wędzona szynka w plastrach
50 g serek topiony emmentaler
2 łyżka masło
300 ml bulion warzywny
pęczek pietruszki
1/4 szklanka woda
sól
pieprz

Opis wykonania

Kaszę przepłukać pod wodą do momentu aż woda będzie czysta. Na głębokiej patelni rozpuścić masło, wsypać kaszę wymieszać z masłem. Dodać szynkę pokrojoną w małe kawałki, zalać bulionem, wymieszać. Gotować na małym ogniu do czasu aż kasza wchłonie cały płyn. W 1/4szkl. wody rozpuścić serek. Wlać do kaszy. Wymieszać i dusić przez ok. 2-3min. Kaszotto zdjąć z ognia. Posiekać natkę pietruszki, dodać do kaszy, wymieszać.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych