Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
1 porcje
20 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 2)
Placki tortilli są bardzo wdzięcznym materiałem, z którego możemy przygotować zarówno przystawki, jak i danie główne, a nawet śniadanie. Jajka i szpinak, zwinięte w placek, to śniadanie idealne!
Składniki
1 szt. tortilla pełnoziarnista
1 łyżeczka masło
2 szt. jajka
1 szt. cebula
1 szklanka świeży szpinak
5-6 szt. suszone pomidory
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz czarny
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z łyżką oliwy z oliwek. Cebule siekamy w piórka i szklimy na tłuszczu. Jajka rozbełtujemy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji. Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron. Na placek wykładamy jajecznicę z cebulką i szpinakiem. Dodajemy kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju. Zawijamy w placek. Spożywamy na ciepło.
Komentarze