Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem

Opis wykonania

Placki tortilli są bardzo wdzięcznym materiałem, z którego możemy przygotować zarówno przystawki, jak i danie główne, a nawet śniadanie. Jajka i szpinak, zwinięte w placek, to śniadanie idealne!

baner reklamowy maszynki do mielenia

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z łyżką oliwy z oliwek. Cebule siekamy w piórka i szklimy na tłuszczu. Jajka rozbełtujemy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji. Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron. Na placek wykładamy jajecznicę z cebulką i szpinakiem. Dodajemy kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju. Zawijamy w placek. Spożywamy na ciepło.