Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
 
                                            1 porcja
20 min
Łatwe
4.5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z łyżką oliwy z oliwek. Cebule siekamy w piórka i szklimy na tłuszczu. Jajka rozbełtujemy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji. Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron. Na placek wykładamy jajecznicę z cebulką i szpinakiem. Dodajemy kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju. Zawijamy w placek. Spożywamy na ciepło.
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze