


Drożdżowe bułeczki z ciasta na pizzę w sam raz na śniadanie. Są bardzo proste w przygotowaniu, miękkie i puszyste.
Do dużej miski wsyp mąkę, drożdże i dobrze wymieszaj.
Następnie dodaj olej, cukier, sól i ponownie wszystko wymieszaj.
Stopniowo dolewaj wodę i składniki połącz przy pomocy łyżki, a pod koniec już ręką lub przy pomocy robota kuchennego wyrabiaj ciasto, aż powstanie jednolita kula (jeżeli ciasto się lepi, to dodaj mąki i dalej wyrabiaj).
Ciasto powinno trochę urosnąć, dlatego uformowaną kulę ciasta pozostaw w ciepłym miejscu w przykrytej misce na 20–30 minut.
Z ciasta uformuj bułki i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Bułki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 12–15 minut.