Śniadaniowe bułki z ciasta na pizzę
4 porcje
60 min
Łatwe
3.8 (Ilość ocen: 5)
Składniki
Wartości odżywcze
Śniadaniowe bułki z ciasta na pizzę
Śniadaniowe bułki z ciasta na pizzę
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do dużej miski wsyp mąkę, drożdże i dobrze wymieszaj.
Następnie dodaj olej, cukier, sól i ponownie wszystko wymieszaj.
Stopniowo dolewaj wodę i składniki połącz przy pomocy łyżki, a pod koniec już ręką lub przy pomocy robota kuchennego wyrabiaj ciasto, aż powstanie jednolita kula (jeżeli ciasto się lepi, to dodaj mąki i dalej wyrabiaj).
Ciasto powinno trochę urosnąć, dlatego uformowaną kulę ciasta pozostaw w ciepłym miejscu w przykrytej misce na 20–30 minut.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Z ciasta uformuj bułki i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Bułki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 12–15 minut.
Komentarze