Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem
![Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem](https://akademiasmaku.pl/storage/8062/conversions/sniadaniowe-muffiny-z-grzybami-lesnymi-i-tymiankiem-5258-single.webp)
8 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem
Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10688/conversions/P6Y4tNJ0vJXOJ5-thumb.webp)
Oddziel żółtka i białka, białka ubij na sztywną pianę, używając blendera ErgoMaster z rózgą.
Grzyby oczyść, pokrój na plastry. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło klarowane i drobno posiekaną cebulę, smaż do lekkiego zarumieniania, dodaj grzyby i tymianek. Całość podsmażaj jeszcze przez ok. 10 minut, dopraw solą do smaku.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10689/conversions/2US7q5VYXHAU9W-thumb.webp)
Do miski przełóż: żółtka, serek, ½ łyżeczki tymianku, mąkę, dodaj soli, całość wymieszaj, używając rączki blenderowej ErgoMaster z rózgą. Dodaj ubite białka, ¾ usmażonych grzybów, wymieszaj ręcznie.
Masę nakładaj do foremek z papilotami muffinkowymi. Na górę każdego muffinka połóż kilka grzybów. Muffiny piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, funkcja piekarnika 4D termoobieg z dodatkiem ParaPlus poziom 1.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10690/conversions/cUptMLZ3cdF48I-thumb.webp)
Po wyjęciu z piekarnika muffiny udekoruj kiełkami i podawaj ciepłe.
Komentarze