Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem

Opis wykonania

Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem - krok 1

Oddziel żółtka i białka, białka ubij na sztywną pianę, używając blendera ErgoMaster z rózgą.

Grzyby oczyść, pokrój na plastry. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło klarowane i drobno posiekaną cebulę, smaż do lekkiego zarumieniania, dodaj grzyby i tymianek. Całość podsmażaj jeszcze przez ok. 10 minut, dopraw solą do smaku.

Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem - krok 2

Do miski przełóż: żółtka, serek, ½ łyżeczki tymianku, mąkę, dodaj soli, całość wymieszaj, używając rączki blenderowej ErgoMaster z rózgą. Dodaj ubite białka, ¾ usmażonych grzybów, wymieszaj ręcznie.

Masę nakładaj do foremek z papilotami muffinkowymi. Na górę każdego muffinka połóż kilka grzybów. Muffiny piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, funkcja piekarnika 4D termoobieg z dodatkiem ParaPlus poziom 1.

Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem - krok 3

Po wyjęciu z piekarnika muffiny udekoruj kiełkami i podawaj ciepłe.

Bosch do kuchni