Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem
8 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem
Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Oddziel żółtka i białka, białka ubij na sztywną pianę, używając blendera ErgoMaster z rózgą.
Grzyby oczyść, pokrój na plastry. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło klarowane i drobno posiekaną cebulę, smaż do lekkiego zarumieniania, dodaj grzyby i tymianek. Całość podsmażaj jeszcze przez ok. 10 minut, dopraw solą do smaku.
Do miski przełóż: żółtka, serek, ½ łyżeczki tymianku, mąkę, dodaj soli, całość wymieszaj, używając rączki blenderowej ErgoMaster z rózgą. Dodaj ubite białka, ¾ usmażonych grzybów, wymieszaj ręcznie.
Masę nakładaj do foremek z papilotami muffinkowymi. Na górę każdego muffinka połóż kilka grzybów. Muffiny piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, funkcja piekarnika 4D termoobieg z dodatkiem ParaPlus poziom 1.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Po wyjęciu z piekarnika muffiny udekoruj kiełkami i podawaj ciepłe.
Komentarze