Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Śniadaniowe muffiny z grzybami leśnymi i tymiankiem

Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

3 szt. jajko
100 g serek naturalny kremowy
1 łyżka masło klarowane
200 g grzyby
1 szt. mała cebula
1–2 łyżeczka tymianek (świeży lub suszony)
2 łyżka mąka
do smaku sól i pieprz

Opis wykonania

Oddziel żółtka i białka, białka ubij na sztywną pianę, używając blendera ErgoMaster z rózgą.

Grzyby oczyść, pokrój na plastry. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło klarowane i drobno posiekaną cebulę, smaż do lekkiego zarumieniania, dodaj grzyby i tymianek. Całość podsmażaj jeszcze przez ok. 10 minut, dopraw solą do smaku.

Do miski przełóż: żółtka, serek, ½ łyżeczki tymianku, mąkę, dodaj soli, całość wymieszaj, używając rączki blenderowej ErgoMaster z rózgą. Dodaj ubite białka, ¾ usmażonych grzybów, wymieszaj ręcznie.

Masę nakładaj do foremek z papilotami muffinkowymi. Na górę każdego muffinka połóż kilka grzybów. Muffiny piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, funkcja piekarnika 4D termoobieg z dodatkiem ParaPlus poziom 1.

Porada

Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!

Bosh Logo
Bosh

Po wyjęciu z piekarnika muffiny udekoruj kiełkami i podawaj ciepłe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych